Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’ye kar yağışı geliyor!

Türkiye, kurak geçen yaz

Türkiye, kurak geçen yaz mevsiminden sonra soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdi. Uzmanlar, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgasının Türkiye genelinde etkili olduğuna dikkat çekiyor.

Yurdun batı kesimlerinde başlayan yağışlı hava kütlesi, ülkenin doğusuna doğru ilerliyor. Hafta sonu için ise kar yağışı uyarısı geldi. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, hava durumu ile ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

İç Anadolu’nun doğusunda ve Karadeniz’de bugün kuvvetli yağacak. Giresun, Ordu çevresinde, Artvin, Rize etrafında ve Doğu Akdeniz’de Hatay ve Gaziantep bugün kuvvetli yağış altında. Doğu Anadolu’da Erzincan, Elazığ arasında kuvvetli yağmur var. Bu yağışlar bölgede bazı yerlerde su baskınları riskini artırabilir.

DOĞUDA KAR, BATIDA YAĞMUR

Doğudaki kuvvetli yağışlar henüz kar şeklinde değil. Sıcaklık yüksek olduğu için yağmur olarak düşüyor ama cuma ve cumartesi günleri özellikle hafta sonuna doğru, perşembe gecesinden sonraki iki gün bu kesimde Doğu Anadolu’da yağışlar biraz kar şeklinde de olabilir.

Türkiye’nin doğusuna mevsimin ilk kar yağışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Ancak bu sefer daha geniş alanlarda, daha kuvvetli ve biraz daha örtüsü kalın kar görebiliriz.

Batı bölgelerindeki kar severler, kış severler biraz daha beklemeliler. Batı bölgelerinde kar yağışları ile ilgili yeni bir haber yok. Pazar ve pazartesi günleri, yani bu hafta sonu, Uludağ ve belki de 2000 metre civarındaki Batı Karadeniz dağlarında biraz kar görebiliriz.

Türkiye genelinde yağışlar ise perşembe günü sabah saatlerinde tekrar başlamayı bekliyoruz. İstanbul, Marmara ve Batı Karadeniz’de perşembe günü sabahına dikkat!”