Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekim ayında en fazla yağışı Rize, en az yağışı İzmir aldı

Türkiye’de geçen ay, meteoroloji

Türkiye’de geçen ay, meteoroloji verilerine göre, yağış miktarı normalin altında gerçekleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023 Ekim Ayı Alansal Yağış Raporu’na göre, 1991-2020 döneminde ekim ayında metrekare başına düşen yağış miktarının normali 49,4 kilogram iken, bu yılın ekim ayında bu miktar 36,6 kilogram olarak ölçüldü.

Bu durum, Türkiye genelinde ekim ayı yağışlarının son 5 yılda normallerinin altında seyrettiğini gösteriyor.

Önceki yılın ekim ayına göre ise geçen ay metrekare başına düşen yağış miktarında 5,8 kilogramlık bir artış kaydedildi. Ancak, özellikle kıyı Ege, Marmara’nın batısı, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışlar normallere göre yüzde 80’in üzerinde azaldı. Diğer yandan, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Adana, Kayseri, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağışlar yüzde 40-60 oranında arttı.

İzmir’de ekim ayı yağışları ise yüzde 90 azalarak en fazla azalma gösteren il oldu. Rize ise metrekare başına düşen 248,8 kilogramlık yağış miktarıyla en fazla yağış alan il oldu. Ancak, genel olarak Ege Bölgesi’nin kıyı kesimleri, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinde yağışlı gün sayıları 3 günün altına düştü. Bu durum, bölgesel olarak yağışlarda belirgin bir azalma olduğunu göstermektedir.