Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT, PKK’nın sözde Kerkük sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT),

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak‘ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütü PKK’nın sözde Kerkük sorumlusu olarak bilinen ve terörden arananlar listesinde “Kırmızı Kategoride” yer alan “Çiya Amed” kod adlı terörist Remzi Avcı’yı etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 1992 yılında PKK’ya katılan Avcı, Suriye ve Irak’ta terör faaliyetlerinde bulunmuştu.

Terörist Remzi Avcı’nın, özellikle PKK’nın Diyarbakır’daki çukur ve barikat eylemlerini organize ettiği, ayrıca Suriye’nin Afrin bölgesi ile Irak’ın Sincar ve Gara bölgelerinde de terörist faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından terörden arananlar listesinde “Kırmızı Kategoride” yer alması, Avcı’nın örgüt içindeki önemini ve aranan bir figür olduğunu gösteriyordu.

“Çiya Amed” kod adlı terörist, MİT’in sınır ötesinde düzenlediği özel operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin bir parçası olarak, Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürütülen kararlılıkla uyumludur.