Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı çiftçi sahte geline 300 bin lirasını kaptırdı

Kütahya’da evlenmek isteyen bir

Kütahya’da evlenmek isteyen bir kişi, sahte geline yaklaşık 300 bin lira parasını kaptırdı.

Emet ilçesine bağlı Çerte köyünde ikamet eden 35 yaşındaki Halil C, sahte evlilik çetesi tarafından tuzağa düşürülerek dolandırıldı.

Köyde çiftçilik ve hayvancılık yapan Halil C, köyde yaşadığından dolayı evlenmek için kız bulamayınca çare aramaya başladı.

Halil C, kendini H.Ö. olarak tanıtan ve 20 bin lira verdiği bir aracı vasıtasıyla Ayşe isimli 24 yaşındaki kadınla evlenmek için Şanlıurfa’ya gitti.

Kendini kızın babası rolündeki Ahmet isimli kişiye 100 bin lira başlık parası daha veren Halil C, 10 Kasım da evlenme hayalini kurguğu kadın ve babası rolündeki kişiyle birlikte Kütahya’ya geldi.

TUVALETE GİDİYORUM BAHANESİYLE KAYIPLARA KARIŞTI

Kuyumcuya giden Halil C, evlenme hayali kurduğu sahte geline takı olarak 2 altın bilezik, 2 küpe ve bir alyans verdi. Tuvalete gideceğini söyleyerek kuyumcudan ayrılan sahte gelin ve babası rolündeki şüpheli kayıplara karıştı.

Dolandırıldığını anlayan Halil C. ise Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezine giderek kendisini dolandıran şüpheliler hakkında şikayette bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu gelinin babası rolüne bürünen şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekiplerin sahte gelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Halil C’nin verdiği nakit para ve altınlarla birlikte yaklaşık 300 bin lira dolandırıldığı öğrenildi.