Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrasya Tüneli trafik rekoru kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin en büyük mega projelerinden biri olan Avrasya Tüneli’nde 10 Kasım’da araç geçişinde yeni bir rekora ulaşıldığını açıkladı.

Tünelde 86 bin 576 birim araç geçişinin sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, bu sayede günlük trafik garanti rakamının aşıldığını ve aynı zamanda 26 Ekim’de görülen 86 bin 359 birim araçlık rekorun kırıldığını ifade etti.

Bakan, Avrasya Tüneli’nin ekim ayında aylık ortalama 77 bin 760 birim araç geçişine ulaşıldığını ve bu sayede trafikte garanti edilen sayının %10’un üzerinde bir performans elde edildiğini söyledi. Ayrıca Uraloğlu, tünelin işletmeye başlandığı günden itibaren toplam 119 milyon 434 bin 869 araç geçişinin yapıldığını ve motosiklet kullanımına izin verilen tünelde 848 bin 313 motosiklet geçişinin gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin zaman, yakıt, kaza maliyeti tasarrufları ve emisyon azalımı sonucunda yıllık ortalama 200 milyon dolarlık ekonomik katkı sağladığını belirtti. Ayrıca tünelin dünya genelinde sektörel paydaşlar tarafından ilgiyle takip edilen ve birçok ödül kazanan bir proje olduğunu vurguladı.