Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’ya gelin gelen Maria, eşinin böbreği ile hayata tutundu

Ağrı’dan Kütahya’ya gelin gelen

Ağrı’dan Kütahya’ya gelin gelen Maria Kocabay, 7 yıl süren diyaliz tedavisinin ardından eşinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu. Maria, şimdi üçüncü çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanıyor.

Maria-Yılmaz Kocabay çifti, 2006 yılında Kütahya’da dünya evine girdi.

Kocabay çiftinin hayatları iki yıl sonra Maria’ya böbrek yetmezliği tanısının konulmasıyla değişti.

Ağrı’ya ailesinin yanına ziyarete gittiğinde rahatsızlanarak hastaneye giden Maria, kullandığı ilaçlara rağmen iyileşmeyince eşini yanına çağırdı.

Akşam yemeği yedikleri sırada fenalaşan Maria, gözünü Bitlis’teki hastanede açtı.

Bitlis’ten de Van’a sevk edilen Maria, böbrek yetmezliği tanısı konulduğunu söyledi.

Diyaliz tedavi sürecini ve sonrası Ekspres Haber’e anlatan Maria, “Allah eşimden bir değil bin kez razı olsun. Onun sayesinde tekrar hayata tutundum. Önümüzdeki aylarda üçüncü çocuğumuzu da kucağımıza alacağız inşallah.” dedi.

“YEDİĞİM İÇTİĞİM HER ŞEY ÖLÇÜLÜYDÜ”

Diyaliz tedavisine başladığı andan itibaren hayatının tamamen değiştiğini aktaran Maria, çorbayı, çayı, yemeği ölçüyle yediğini, fazla yediğinde ise vücudundan geri çekildiğini kaydetti.

Haftada üç gün diyalize girdiğini ifade eden Maria, “Diyalizden sonra ben bitik bir halde oluyordum. Ancak bir gün sonra ancak kendime gelebiliyordum. Artık en son eşim dayanamadı ve böbreğini bana vermeye karar verdi. Tetkikler yapıldı ve sonuç beklemeye başladık.” diye konuştu.

2014 yılında sonuçların olumlu çıkmasının ardından İzmir’e giderek böbrek naklinin gerçekleştiğini bildiren Maria, nakil sonrası hayatın tadını yeniden almaya başladığını vurguladı.

“HERKESİ ORGAN BAĞIŞÇISI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Ameliyatın ardından belli bir süre eşinin kendisine baktığını dile getiren Maria, şöyle devam etti:

Çok şükür belli bir zaman sonra doktorumuz çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi. Şu an iki kızımız var. Allah bize üçüncü kez anne-baba olma sevincini yaşatacak. Ben eşimin verdiği böbrek ile yeniden hayata tutundum. Herkese organ bağışı için buradan çağrıda bulunuyorum. Ne olur herkes organ bağışçısı olsun.

ifadelerini kullandı.