Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BIST haftaya yükselişle başladı

Güne yükselişle başlayan Borsa

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 86,85 puan artarak yüzde 1,13 değer kazanarak 7.792,84 puan seviyesine yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,50 oranında artış kaydederken, holding endeksi de yüzde 0,73’lük bir artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında, en fazla kazandıran yüzde 1,74’lük artışla metal eşya makina sektörü olurken, en çok gerileyen ise yüzde 2,89’luk düşüşle spor sektörü oldu.

Önceki haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul’da pozitif bir performans sergileyen BIST 100 endeksi, yüzde 0,55 değer kazancıyla 7.705,99 puan seviyesinden günü tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha sıkı para politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisiyle olumlu bir başlangıç yaptığını belirtiyor. Bu hafta, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ve diğer Fed yetkililerinin açıklamaları yatırımcılar için önemli bir odak noktası olacak.

Para piyasalarında, önümüzdeki üç toplantıda faiz artışı ihtimalinin düştüğüne dikkat çeken analistler, gelecek yılın haziran ayından itibaren Fed’in faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsünün ortaya atıldığını vurguluyorlar.

Ayrıca, geçtiğimiz cuma günü Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk priminin 367,52 baz puana gerileyerek iki yılın en düşük seviyesine indiği, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in de Türkiye ekonomisinin orta vadeli büyüme tahminini yüzde 3,9’dan 4,1’e yükselttiği bilgisi paylaşılıyor.

Bugün, yurt içinde reel efektif döviz kuru verileri, yurt dışında ise Almanya’da fabrika siparişleri, hizmet sektörü ve bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Avro Bölgesi’nde hizmet sektörü ve bileşik PMI verileri takip edilecek. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışı da piyasaların yakından izlediği gelişmeler arasında bulunuyor.

Teknik olarak bakıldığında, BIST 100 endeksinin direnç seviyeleri 7.800 ve 7.880, destek seviyeleri ise 7.700 ve 7.600 puan olarak belirleniyor.