Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ChatGPT’ye rakip geldi

Tesla ve SpaceX’in CEO’su

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI’ın ilk teknolojisini cumartesi günü seçilmiş bir grup için piyasaya süreceğini duyurdu.

5 Kasım 2023 – Elon Musk, dünyanın en zengin iş insanlarından biri olarak, geçtiğimiz aylarda xAI adını taşıyan yeni bir yapay zeka şirketi kurduğunu açıklamıştı.

Musk, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, xAI şirketinin “ilk yapay zekasını” seçilmiş bir gruba sunacağını bildirdi. Musk, bu teknolojiyi “bazı önemli açılardan şu anda mevcut olanların en iyisi” olarak değerlendirdi.

xAI’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şirketin amacının “evrenin gerçek doğasını anlamak” olduğu belirtilmişti. xAI ekibi, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk tarafından yönetiliyor ve ekibin üyeleri daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi gibi önemli kuruluşlarda çalışmıştı. Açıklamada, ekip üyelerinin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlere katkı sağladığı, yenilikçi tekniklerle analizler geliştirdiği ve alandaki büyük buluşlara öncülük ettiği ifade edilmişti.

Elon Musk ayrıca, “Grok” adını verdiği yeni yapay zeka aracının ilk görüntülerini paylaştı. Grok’un, ChatGPT’ye göre daha mizahi bir dil kullanacağını ve cevaplarının daha iyi olacağını belirtti. Grok, erken beta sürecinden çıkar çıkmaz tüm X Premium+ abonelerine sunulacak.

Elon Musk’ın xAI şirketi, yapay zeka teknolojileri alanında yeni bir rekabetin habercisi olarak dikkat çekiyor.