Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mucizevi Besin Narın Bilinmeyen Faydaları

Bu doğal ilaç niteliğindeki

Bu doğal ilaç niteliğindeki nar meyvesi, vücudu sil baştan yapıp yeniliyor ve bağışlıklığı güçlendiriyor. İşte,narın bilinmeyen faydaları…

Narın bilinen sağlık faydalarının yanı sıra daha az bilinen bazı potansiyel faydaları şunlar olabilir:

Bağışıklık Sistemi Desteği:

Nar, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından zengin olduğundan, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu, vücudu enfeksiyonlara karşı korumak için önemlidir.

Antiinflamatuar Etkiler:

Narın antiinflamatuar özellikleri vardır ve bu nedenle inflamasyonla ilişkili hastalıkların yönetimine katkı sağlayabilir. İltihaplanma, birçok kronik hastalığın temelinde yer alır.

Kalp Sağlığı:

Nar suyu, kalp sağlığını destekleyebilecek potansiyel faydalara sahiptir. Araştırmalar, nar suyunun kolesterol seviyelerini düşürebileceğini ve kalp hastalığı riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Kanser Önleyici Etkiler:

Narın antioksidanlarla yüklü olması, kansere karşı koruyucu olabileceği anlamına gelir. Özellikle ellajik asit adı verilen bir bileşen, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir.

Cilt Sağlığı:

Nar, cilt sağlığını destekleyen besin maddeleri içerir. Antioksidanlar cilt yaşlanmasını yavaşlatabilir ve ciltteki hasarı azaltabilir.

İdrar Yolu Sağlığı:

Narın idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkileri olabilir. Bazı araştırmalar, nar suyunun idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Kemik Sağlığı:

Nar, kemik sağlığını destekleyen mineralleri içerir. Özellikle K vitamini ve kalsiyum, kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olur.

Anksiyete Azaltıcı Etki:

Bazı çalışmalar, narın anksiyete semptomlarını hafifletebileceğini ve zihinsel sağlığı iyileştirebileceğini öne sürmektedir.

nar suyu

NAR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Nar suyu, narın bir meyve olarak sağladığı faydaların tamamını sağlamanın yanı sıra antioksidan bileşenler ve fitokimyasal ögeleri çok daha yüksek konsantrasyonlarda içerir. Dolayısıyla 1 bardak nar suyu tüketerek birkaç adet narın içerisinde bulunan bileşenlerden yararlanabilmek mümkündür.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta narın suyunun sıkılması ile posa içeriğinin kaybolduğudur. Sindirim sistemini düzenlemek amacıyla nar tüketen bireyler nar suyu yerine narın kendisini tüketmelidir. Ayrıca tüm meyve sularında olduğu gibi nar suyunun da meyvesine oranla glisemik indeksi yüksek olduğundan diyabet hastalarının narı bütün olarak tüketmesinde fayda vardır.

Not: Unutmayın ki bu bilinmeyen faydaların çoğu, daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyabilecek ön bilgilerdir. Herhangi bir sağlık durumu veya rahatsızlık hakkında endişeleriniz varsa, bir sağlık profesyoneliyle konuşmanız önemlidir.

NAR HANGİ VİTAMİNLERİ VE MİNERALLERİ İÇERİR?

Nar içeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A,C vitamini,K,B vitaminleri ve folik asit de bulunur.

Yüksek polifenol içeriğinden de bahsetmek gerekir. Polifenoller ikincil bitki pigmentleridir.

100 gram narın besin değerleri aşağıdaki gibidir;

Enerji

-Kalori 83 (kcal)
-Karbonhidrat 19 (g)
-Şeker 13 (g)

Mineraller (mg)

-Potasyum 220 (mg)
-Fosfor 36 (mg)
-Kalsiyum 10 (mg)
-Magnezyum 12 (mg)
-Demir 0,5 (mg)
-Çinko 0,35 (mg)

NARIN ZARARLARI NELERDİR?

Nar alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Nar şeker oranı yüksek bir meyvedir. Şeker hastalarının bu meyveyi kontrollü bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.
Nar hamile kadınlarda rahim kasılmasına neden olabildiği için tüketmeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır. Yüksek riskli hamile kadınlar ilk üç aylık dönemde nar tüketmesi önerilmemektedir.