Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergiden muaf telefonlarda son dakika değişikliği

Direkt destek sağlanacak Cumhurbaşkanı

Direkt destek sağlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite öğrencilerine verdiği müjde, 9.500 TL’nin altındaki telefon ve bilgisayar satışları için beklenen uygulamanın bugün başladığını bildiriyor.

5.500 TL’lik desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı sunacak. “Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar,” 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle (bugün) yürürlüğe girdi.

Satın alma tarihine göre 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri dışındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz ve bir yıllık internet desteği sağlanacaktır.

Her öğrencinin bir defaya mahsus kullanabileceği teknolojik cihaz desteği tutarı toplamı en fazla 5.500 TL olacaktır.

VERGİ İADESİNİN YERİNE DOĞRUDAN DESTEK

5.500 TL’lik desteğin öğrencilere nasıl verileceği konusunda ulaşılan bilgilere göre, destek miktarının ürün satın alındıktan sonra vergi iadesi şeklinde olması bekleniyordu.

TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NDA

Elde edinilen bilgilere göre, dün gece yapılan son dakika değişikliği ile öğrencilerin vergiden muaf cihazlar için bir defaya mahsus yararlanacakları destek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından doğrudan sağlanacak. Bakanlık yetkilileri ayrıca, 5.500 TL’lik destekle ilgili usul ve esasların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.