Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BIST güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,73’lük bir artışla 7.568,86 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 54,75 puanlık bir yükseliş kaydederek yüzde 0,73 oranında değer kazandı ve 7.568,86 puan seviyesine ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,79 artarken, holding endeksi yüzde 0,91 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,30 ile orman kağıt basım sektörü oldu.

Dün Borsa İstanbul’da yaşanan satıcılı seyir sonucunda BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,58 oranında değer kaybıyla 7.514,10 puan seviyesinden tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalardan önce olumlu bir seyir izlendiğini belirttiler. Bununla birlikte, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıklarından kaynaklanan oynaklığın devam ettiğine dikkat çektiler.

Son dönemde açıklanan bir dizi makroekonomik verinin, ekonominin hala güçlü olduğuna dair sinyaller vermesine rağmen analistler, Fed’in politika faizini sabit tutacağına kesin gözüyle bakıldığını ifade ettiler. Ayrıca, Fed’in faiz artırım olasılığının hala ihtimal dahilinde kaldığını da vurguladılar.

Analistler, bugün yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini, yurt dışında ise ABD’de Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamalarının yanı sıra ADP özel sektör istihdamı, ISM imalat sanayi PMI ve JOLTS açık iş sayısı verileri ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının izleneceğini belirttiler. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.700 seviyelerinin direnç, 7.480 ve 7.400 puanın ise destek seviyeleri olarak görüldüğünü belirttiler.