Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

70’den Fazla Ceset Bulundu

Nijerya’nın güneyindeki Abia eyaletinde,

Nijerya’nın güneyindeki Abia eyaletinde, silahlı çete üyelerine yönelik gerçekleşen operasyonda, 70’ten fazla cesedin bulunduğu açıklandı.

Abia eyaletinin valisi Alex Otti, bu baskının, eyalet genelinde artış gösteren insan kaçırma vakaları nedeniyle Umunneochi bölgesine düzenlendiğini belirtti.

Vali Otti, baskın sırasında üzücü keşifler yapıldığını paylaşarak, “Umunneochi bölgesindeki sığır pazarının çevresinde son 48 saat içinde 50’den fazla bozulmuş ceset ve 20’den fazla başsız kadın ve çocuk cesedi bulduk. Ayrıca birçok insan iskeleti tespit ettik.” dedi.

Otti, bu pazarın suçluların sığınak haline geldiği bir yer haline gelmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, eyaletin tam anlamıyla barış ve güvenlik sağlanana kadar silahlı çete üyelerine karşı mücadeleye devam edeceklerini taahhüt etti.

Fidye için kaçırıyorlar

Fidye karşılığında kaçırma olayları Nijerya’da insan kaçırma suçu ölüm cezasıyla cezalandırılmış olsa da, fidye karşılığında kaçırma vakaları sık sık yaşanmaktadır.

Son zamanlarda Abia eyaletinde kaçırma olaylarında bir artış yaşanmıştır, ve bu olaylar arasında dini liderler, polis memurları ve diğer bölge sakinleri de yer almaktadır.

Bazı kaçırılanlar fidye ödendikten sonra serbest bırakılırken, bazılarının ise fidye ödenmiş olmasına rağmen nerede oldukları hala bilinmemektedir.