Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yedieminlerde Satışlar Yarın Başlıyor

Yarın başlayacak olan hacizli

Yarın başlayacak olan hacizli malların tasfiye süreci, otomobil fiyatlarında yüzde 30’a varan düşüşlerin beklendiği bir dönemi işaret ediyor.

Yıllardır yedieminlerde bekleyen araçlar, piyasa fiyatının yarısına satılacak.

Otoparklar “Araç Mezarlığı”ndan Kurtuluyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıkladığı karara göre, hacizli malların tasfiyesi için harekete geçiliyor. 1 Kasım itibarıyla satışa sunulacak olan araçlar, ikinci el otomobil fiyatlarını olumsuz etkileyebilir.

Haciz Kararı Kalkan Araçlar Sahiplerine Teslim Edilecek

Haciz kararı kalkmış araçlar, öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek. Teslim alınmayan araçlar ise rehin hakkı sahiplerine devredilebilecek.

yediemin satışlar

Etkileri İkinci El Piyasasında Hissedilecek

Yarın başlayacak olan uygulama, ikinci el otomobil piyasasında fiyatların düşmesine neden olabilir. Ayrıca, satışa sunulan araçlar, piyasa fiyatının yüzde 25-30 altında ihale edilecek.

700 Bin Araç Satılabilir Durumda

Ülkedeki yediemin otoparklarında bulunan bir milyon adet hacizli araçtan yaklaşık 700 bininin satılabilir durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu araçların piyasaya girmesi, ikinci el otomobil fiyatlarında ciddi düşüşlere yol açabilir.

Yedieminde Alınmayan Mallar MKE VE Kızılay’a

Tanınan hakların kullanılmaması durumunda sicile kayıtlı mallar ile diğer mallar, kamu yararı gözetilerek kanunda belirlenen bedel karşılığı MKE A.Ş’ye devredilecek.

Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel muhafaza edilecek, hak sahiplerine ödenecek.

Belirtilen mallar, MKE A.Ş’ye de devredilmemesi durumunda çürümeye bırakılarak ülke ekonomisi ve çevreye vereceği zararların önlenmesi maksadıyla Türkiye Kızılay Derneğine bedelsiz olarak devredilecek.