Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Sosyal Destek Programı ile 11,1 milyon kişiye ulaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, her hizmetin temelinde ailenin bulunduğunu vurgulayarak, tüm çalışmaların ailenin mutluluğu ve refahı için olduğunu belirtti.

Engellileri, çocukları ve yaşlıları mümkünse kendi aile ortamlarında desteklediklerini, bu mümkün olmadığında ise diğer sosyal hizmet modellerini uyguladıklarını ifade eden Göktaş, “Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) çerçevesinde, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla çalışıyoruz. 2017 yılından beri aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit ediyor ve buna uygun hizmet modelleri uyguluyoruz.” dedi.

Göktaş, ASDEP ile ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Kırmızı Yelekliler” olarak bilinen görevlilerin afet ve acil durumlarında vatandaşlara sıfırıncı dakikadan itibaren destek sağladığını söyledi.

ASDEP kapsamında yapılan hane ziyaretlerinde vatandaşların sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının yerinde tespit edildiğini anlatan Göktaş, şunları kaydetti:

“4 bin 794 ASDEP personelimiz sahada 6,7 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP ekiplerimiz, 11,1 milyon vatandaşa ulaşarak ihtiyaç duyduğu hizmete rehberlik ve yönlendirme hizmeti sağladı. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurumları ile işbirliği içindeyiz. ASDEP ekipleri, hane ziyaretleri sırasında vatandaşlara ihtiyaçlarına uygun hizmetleri, bilgilendirme ve rehberlik ile sunuyor. ASDEP tarafından tespit edilen ihtiyaçlar bakanlığımızın sorumluluk alanındaysa vatandaşlarımızın sosyal hizmet modellerinden faydalanmalarını sağlıyoruz. Bakanlığımızın sorumluluk alanı dışındaki konularda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendiriliyor. Şimdiye kadar 334 bin 732 talep, ilgili kurumlara yönlendirildi.”