Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kızılay haftası: 29 Ekim-4 Kasım

29 Ekim- 4 Kasım

29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. 11 Haziran 1968 tarihinde kurulan Türk Kızılayı, uluslararası faaliyetleri ile de öne çıkıyor. 

  • Kuruluş Amacı: Türk Kızılayı, kuruluşundan itibaren insana yardım etmek ve özellikle savaş alanlarında yaralanan askerlere ve sivil halka ayrım gözetmeksizin yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Kurucuları, insani yardımın önemine inanan idealist hekimlerdir.
  • Kuruluş Tarihi: 11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Türk Kızılayı, dünyadaki ilk Kızılay olarak tarih sahnesine çıkmıştır.
  • Uluslararası Yardım Faaliyetleri: Türk Kızılayı, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda uluslararası düzeyde de yardım faaliyetlerinde bulunur. Çatışmalarda zarar gören sivil halka Türk halkının yardım elini uzatmanın yanı sıra, doğal afetlerden etkilenen birçok ülkede uluslararası yardım faaliyetlerine katılmıştır.

Türk Kızılay haftası: 29 Ekim-4 Kasım

  • Sosyal Yardım Hizmetleri: Türk Kızılayı, sağlık hizmetleri, hemşirelik eğitimi, ilkyardım eğitimi ve kan hizmetleri alanlarında öncülük yapmıştır. Ayrıca, toplumun korunmaya gereksinim duyan kesimlerine sosyal yardım hizmetleri sunarak insanların yaşam kalitesini artırmayı hedefler.
  • Temel İlkeler: Türk Kızılayı, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun temel ilkelerini benimser. Bu ilkeler insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkelerini içerir.

Türk Kızılayı, uzun bir geçmişe sahip olan ve insana yardım etme misyonuyla hareket eden önemli bir insani yardım kuruluşudur.