Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası müsabakalarda 6 bin 231 madalya elde ettik

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin uluslararası organizasyonlarda 29 Ekim 2023 itibarıyla elde ettiği başarıları paylaştı.

Bakan Bak, sosyal medya platformundan Türkiye’nin 2023 yılındaki madalya kazançlarını duyurdu.

Osman Aşkın Bak, 29 Ekim 2023 itibarıyla, Türk milli sporcularının toplamda 6,231 madalya elde ettiğini açıkladı. Bu madalyoların 2,026’sının altın, 2,181’inin gümüş ve 2,024’ünün bronz olduğunu vurguladı.

Bakan Bak, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüzde 100 Spor, Yüzde 100 Gurur” sloganıyla yaptığı paylaşımda, Türk sporcularının bayrağımızı gururla temsil ettiğini ve her zaman milleti onurlandırdığını belirtti. Ayrıca, sporcularımızın her geçen yıl uluslararası arenada elde ettiği başarıları kutladı ve yeni yüzyılda daha fazla hikaye yazacaklarına inandığını ifade etti.

Bakan Bak aynı zamanda, sporcuların azimle çalışmalarını, antrenörlerin öğrencileri yetiştirmelerini ve hükümetin tesisler inşa etmeyi, spor ekipmanlarını sağlamayı, finansal ve manevi destek sunmayı sürdüreceğini belirtti. Sporun da yeni yüzyılda Türkiye’nin yüzyılı olacağına olan inancını dile getirdi.