Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İletişim Başkanı Altun’dan İsrail’e tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze’de yaşanan El Cezire muhabiri Wael Al-Dahdouh’un ailesi ve evini kaybetmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Altun:

“İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda ailesini ve evini kaybeden El Cezire muhabiri Wael Al-Dahdouh’a başsağlığı diliyoruz. Gazze’de gazetecilere yönelik yapılan bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırıların rastgele gerçekleştiğine inanmak mümkün değil.

İsrail, Gazze’den gelen gerçekleri dünyaya ulaştırmayı engellemek için sistemli bir şekilde hareket ediyor. Gazetecilere yönelik bu tür saldırılar, terör taktiği olarak görülmelidir. Ayrıca, sivillere karşı korkutma ve terör taktikleri uygulayan bazı İsrailli yetkililer, Türkiye’nin Gazze konusundaki ilkeli duruşunu eleştirmeye cüret ediyorlar. Terörizmin ne anlama geldiği konusunda kimseden ders almamız gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Türkiye uzun bir süredir terör örgütleriyle mücadele ediyor, bu nedenle terörizmin ne olduğunu iyi biliyoruz. Ancak sivillerin kasıtlı ve sistemli bir şekilde hedef alınmasını asla meşrulaştıramayız. İsrail, Gazze’de bugüne kadar 6 binden fazla sivilin ölümüne neden olan saldırılarıyla tüm dünyanın gözü önünde. İnsani yardımın engellendiği, milyonlarca sivilin kuşatıldığı bu durum insanlık dışıdır.

İsrail hükümetini işlediği suçlarla yüzleşmeye ve gerçeklerle yüzleşmeye çağırıyoruz. Bu çatışmanın temel nedeni açıktır: Filistin topraklarının işgali. İsrail, bu gerçekle yüzleşmelidir. Tüm dünya Gazze’deki katliamları ve dehşeti görmektedir ve İsrail artık uluslararası kamuoyunu aldatamaz.

Halkla ilişkiler kampanyaları, sivillerin ölümünü örtbas edemez. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çatışma sırasında gerilimi azaltma ve barış çağrısında bulunma konusunda her zaman adımlar atmıştır. Haklı olmayan gerekçelerle masum sivilleri hedef alanlara karşı çıkmıştır. Ateşkes ve esir değişimi için acilen müzakere çağrısı yapıyoruz. Gazze’ye uluslararası insani yardımın ulaştırılmasına izin verilmelidir. Son iki haftada yaşananlar, temel sorunun Filistin topraklarının işgali olduğunu açıkça göstermektedir. Uluslararası toplum, İsrail’i mevcut yaklaşımından vazgeçmeye ve iki devletli çözüm yoluna gitmeye zorlamalıdır.”