Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üçüncü çeyrekte Meta ve IBM’nin geliri Yükselişte

Meta’nın sahibi olduğu Facebook,

Meta’nın sahibi olduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların geliri, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde büyük bir artış kaydetti.

Bu dönemde Meta’nın geliri, 34.1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Aynı dönemde IBM’nin geliri de 14.8 milyar dolara yükseldi.

Meta, temmuz-eylül dönemi finansal sonuçlarını açıkladı ve elde ettiği bu yüksek gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23’lük bir artışı temsil ediyor.

Önceki yılın aynı çeyreğinde Meta’nın geliri 27.7 milyar dolar düzeyindeydi.

Meta’nın net karı da üçüncü çeyrekte dikkat çekici bir artışla 11.6 milyar doları buldu. Şirket, 2022 yılının aynı döneminde 4.4 milyar dolar net kar elde etmişti.

Ayrıca, Meta’nın hisse başına karı da bu dönemde büyük bir yükseliş kaydetti. 2022’nin üçüncü çeyreğinde 1.64 dolar olan hisse başına karı, bu yılın aynı döneminde 4.39 dolara ulaştı.

Meta’nın çatısı altındaki Facebook’un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısı da artış trendini sürdürdü. Eylül ayı itibarıyla Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı, yıllık bazda yüzde 5 artarak 2.09 milyara ulaştı. Aynı dönemde sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı da yüzde 3’lük bir artışla 3.05 milyara yükseldi.

Meta’nın çalışan sayısı ise 30 Eylül itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 24 azalarak 66,185’e düştü.

Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg açıklamada, şirketin başarılı bir çeyrek geçirdiğini ve Quest 3, Ray-Ban Meta akıllı gözlükler ve yapay zeka stüdyolarını piyasaya sürerek yapay zeka ve karma gerçeklik alanındaki çalışmalardan gurur duyduklarını ifade etti.

Diğer yandan, IBM de temmuz-eylül dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 artarak 14.8 milyar dolara yükseldi. IBM, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 14.1 milyar dolar gelir elde etmişti.

IBM net kar açıkladı

IBM’nin net karı da bu dönemde olumlu bir gelişme kaydetti ve 1.7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde IBM 3.2 milyar dolar zarar açıklamıştı.

Ayrıca, hisse başına düşen kar açısından da iyileşme görüldü. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde hisse başına 3.54 dolar net zarar açıklayan şirketin bu yılın aynı çeyreğinde hisse başına net karı 1.84 dolar oldu.