Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Avrasya Tüneli’ne yüzde 51 zam

Bugün itibariyle Avrasya Tüneli’nin

Bugün itibariyle Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretlerinde yüzde 51 oranında bir artış gerçekleşti. Araç başına tek geçiş ücreti, artık 53 lira yerine 80 lira olarak belirlendi.

İstanbul’un Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, şehir sakinleri arasında en sık kullanılan geçiş yollarından biri olarak kabul ediliyor.

Dün güncellenen köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yanı sıra, Avrasya Tüneli geçiş ücretleri de güncellendi. Sonuç olarak, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 51’lik bir zammın getirildiği görülüyor.

Artık geçiş ücreti 80 lira olarak belirlendi ve bu değişiklik 25 Ekim itibariyle yürürlüğe girdi. Daha önce 53 lira olan gündüz saatleri için otomobil geçiş ücreti, yüzde 51 oranında bir artışla 80 liraya yükseltildi.

Minibüsler için 79.50 TL olan ücret ise şimdi 120 TL, motosikletler için 20.7 lira olan ücret ise 31.2 lira olarak güncellendi. Ayrıca, Avrasya Tüneli’nde gece yarısı ve sabah 5.00 arasında geçerli olan yüzde 50’lik indirimli tarifeye devam edileceği açıklandı.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dair güncel duruma göz atacak olursak, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin geçiş ücretlerine 6.5 lira artış yapıldı. Buna göre, tek yönlü otomobil geçiş ücreti 8.50 TL’den 15 TL’ye yükseltildi. Hafif ticari araçlar için ücret 19 TL’ye çıktı, motosikletler içinse 6 TL ödenmesi gerekiyor.

İstanbul'da Avrasya Tüneli'ne yüzde 51 zam