Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

e-YDS başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/11 İngilizce) için başvuruların başladığını açıkladı.

Sınav 11 Kasım tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecektir. Ancak adaylar sınavın başlama saatinden önce saat 13:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Başvurular, bugünden itibaren 2 Kasım tarihine kadar ÖSYM’nin “https://odeme.osym.gov.tr/” internet adresi üzerinden yapılabilir.

BAŞVURULAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının kapasitesine göre belirlenmiştir. Bu doğrultuda sınav kontenjanları şu şekildedir: Ankara’da 4,200 aday, İstanbul’da 460 aday, İzmir’de 116 aday ve Adana’da 306 aday.

Sınav ücreti ödemesi sırasına göre adaylar kontenjana dahil edilecektir. Kontenjanlar dolduğunda, adayların sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sona erecektir.

Ayrıca, e-YDS sınavı elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden, adayların sınavın arayüzünü tanımaları amacıyla bir deneme e-Sınavı da sunulmuştur. Adaylar, bu deneme sınavı ve 2023 e-YDS Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişebilirler.