Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8.Aile Şurası, 26-27 Ekim’de Ankara’da

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8. Aile Şurası’nın, “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz” ana temasıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26-27 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleşeceğini açıkladı.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile kurumuna verdiği özel önemi vurgulayarak, Aile Şurası’nın aile politikalarının ve aileye yönelik sosyal hizmetlerin ulusal düzeyde ele alındığı önemli bir platform olduğunu belirtti.

2019 yılında “Aileye Değer, Türkiye’ye Değer” temasıyla düzenlenen son şurayı hatırlatan Göktaş, bu yılki şurayı Cumhuriyetimizin 100. yılında, “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz” temasıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazırlık çalışmalarının bir parçası olarak, 81 ilde aile çalıştayları düzenlendiğini ve saha çalışmalarının yapıldığını belirten Bakan Göktaş, 8. Aile Şurası’nda müzakere konularının altı temada toplandığını açıkladı. Şura, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, kamu kurumları temsilcileri ve diğer paydaşların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Mahinur Özdemir Göktaş, 8. Aile Şurası’nın, aile merkezli sosyal sorunların tespiti, aile bütünlüğünün güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması yönündeki politikaların belirlenmesine katkı sağlayacağını ve bu çalışmaların 2024 yılında yayınlanacak “Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” için güvenilir bir kaynak olacağını ifade etti. Bu belgenin, 2024-2028 yıllarını kapsayacak şekilde, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili kuruluşlar arasında aile ve evlilik kurumu ile aile bireylerinin güçlendirilmesine yönelik stratejileri, hedefleri ve faaliyetleri içereceği belirtildi.

Bakan Göktaş, Cumhuriyetimizin 100. yılında aile kurumunun güçlendirilmesi ve aileye destek politikalarının belirlenmesi ve uygulanması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.