Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Medeniyetin İzleri Kazılarla Sürüyor

Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Perinthos

Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Perinthos Antik Kenti’nde başlayan kazı çalışmaları, Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem tarafından yönetiliyor.

Bu çalışmalar sonucunda 5 bin yıllık seramik, kaşık parçaları, pişirme kapları ve hayvan kemikleri gibi tarihi eserler keşfedildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Perinthos Antik Kenti’nin Roma ve Bizans medeniyetlerinin izlerini keşfetmek açısından önemli olduğunu vurguladı.

Medeniyetin İzleri Kazılarla Sürüyor

Perinthos’un tarihi ve kültürel bir hazine olduğunu belirten Hacıoğlu, antik kentin Marmara bölgesinin önemli bir turistik merkezi olabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, antik tiyatro kazılarında önemli bulgular elde ettiklerini aktardı. Tiyatronun dolgu sistemiyle inşa edildiğini belirten Erdem, bu yapıdaki mühendislik başarısına dikkat çekti.

Kazı çalışmalarının devam etmesiyle Perinthos’un turistler için önemli bir ören yeri haline geleceğini söyledi.

Medeniyetin İzleri Kazılarla Sürüyor

Heraion-Teikhos (Hera’nın Şehri) Antik Kenti’nde de kazı çalışmaları sürdüğünü belirten Prof. Dr. Neşe Atik, burada önemli izler bulduklarını ifade etti.

Hera Tapınağı’nın büyük bir yapı olduğuna dikkat çeken Atik, dokumacılık ve doğal malzemelerden boya üretimi gibi önemli buluntuları keşfettiklerini söyledi.

Atik ayrıca antik döneme ait bir ilaç fırını bulunduğunu ve bu fırını titizlikle çıkardıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Perinthos Antik Kenti’nin ören yeri olarak ziyarete açılması için çalışmaların başladığı ifade edildi.