Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek’in Türkiye’ye kaynak transferi devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye uluslararası finans kuruluşları tarafından sağlanan projeler için finansman desteğinin Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program hedeflerine olan güveni yansıttığını ifade etti.

Şimşek, Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan (AAYB) Türkiye’ye sağlanan finansman destekleri hakkında açıklamalarda bulundu. AAYB’nin Türkiye’ye 3,3 milyar euro kredi sağladığını ve Dünya Bankası’nın yeşil ve sürdürülebilir kalkınma alanında finansman kaynakları sunduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye projelerine kaynak sağlamasının ülkenin ekonomik hedeflerine olan güveni yansıttığını vurguladı.

Ayrıca, Dünya Bankası ile imzalanan anlaşma kapsamında, “Yeşil ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Arazi Yönetimi Altyapısı Projesi”nin destekleneceğini ve krediyle şehir modellerinin oluşturulması, kadastro verilerinin güncellenmesi ve taşınmaz değerlemelerin destekleneceğini açıkladı.

Dünya Bankası ayrıca, Türkiye’nin karbon piyasası geliştirme projesi için de 4,95 milyon dolar hibe sağlayacağını belirtti. Bu hibe, karbon fiyatlandırma mekanizmasının geliştirilmesi ve uygulanmasına katkı sağlayacak.

Şimşek, Türkiye’nin İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) için AAYB’den 150 milyon euro kredi sağlandığını ve bu kredinin özellikle kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için kullanılacağını açıkladı.