Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaligrafi Kalemleri Geri Dönüşümle Hayat Buluyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Memduh Cem Çiftçi, atık malzemelerle kaligrafi kalemleri üretiyor.

Eğitimle Sanatın Buluştuğu Yer

Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”ne destek olmak amacıyla, teneke içecek kutusu, bambu çubuğu ve bant gibi atık malzemelerden kaligrafi kalemleri üretiyor.

Kaligrafi sanatını merkeze alan Çiftçi, atıkların sanatla birleşiminden doğan ürünlerle hem çevreye katkı sağlıyor hem de kaligrafi sanatını öğretiyor.

Kaligrafi Kalemleri Geri Dönüşümle Hayat Buluyor 2

Çevreci ve Sanatseverler Buluşuyor

Sanatseverler ve çevreciler, Çiftçi’nin atölyesinde hem geri dönüşümün önemini öğreniyor hem de kaligrafi sanatına adım atıyor.

Çiftçi, teneke kutuları kaligrafi kalemlerine dönüştürerek sanatseverlere kendine özgü yazılar oluşturma fırsatı sunuyor.

Memduh Cem Çiftçi, atık malzemelerin değerlendirilmesi ve geri dönüşümün önemini vurgulayarak geleceğe karşı sorumluluk taşıyor.

Çevre ve sanatın buluştuğu bu atölyede, hem çevrecilerin hem de sanatseverlerin ilgisi artıyor.

Kaligrafi Kalemleri Geri Dönüşümle Hayat Buluyor 2

Eğitime katılan 55 yaşındaki Hülya Avdan da geri dönüşüm ile sürdürülebilirliği önemsediğini belirtti.

Kaligrafi ve geri dönüşümün bir arada olduğu atölyeye ilgi duyduğunu anlatan Avdan, “Sürdürülebilirlik ve çevreyle ilgili diğer etkinlikleri de takip ediyorum ve katılmak istiyorum.” dedi.

Grafik sanatlarını sevdiğini ifade eden 35 yaşındaki Özge Karaşoğlu ise atıkları değerlendirerek, doğadaki tahribat üzerinde onarıcı müdahaleler yapılması gerektiğini kaydetti.