Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa gününü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul‘da BIST 100

Borsa İstanbul‘da BIST 100 endeksi, yüzde 0,94 değer kaybederek günü 7.769,03 puandan tamamladı.

Bu düşüşle birlikte BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 73,62 puan geriledi ve toplam işlem hacmi 102,1 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,11, holding endeksi yüzde 0,29 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,67 ile sigorta, en çok kaybettiren ise yüzde 3,76 ile madencilik sektörü oldu.

Uzmanlar, küresel piyasalarda dikkatlerin bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına çevrildiğini vurgulayarak, Orta Doğu’da devam eden çatışmaların ve ABD’de tahvil faizlerinin son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının pay piyasalarını baskıladığını belirtti.

ABD’de, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 198 binle, piyasa beklentilerinin altında kaldı. Bu veriler, iş gücü piyasasının hala sıkı bir seyirde olduğunu gösteriyor ve Fed’in faizleri uzun bir süre boyunca yüksek seviyelerde tutma ihtimaline dair endişelerin sürdüğünü gösteriyor.

Yarın, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketi, yurt dışında ise Almanya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Japonya’da Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) takip edileceğini bildiren uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.750 seviyesinin destek, 8.000 puanın direnç seviyesi olduğunu belirttiler.