Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail’de

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak,

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Gazze’de meydana gelen hastane saldırısının ardından İsrail’e gerçekleştirdiği ziyarette İsrail halkına desteklerini yineledi.

Başbakan Sunak, Gazze’deki hastane saldırısının ardından İsrail’e destek için Tel Aviv’i ziyaret etti ve bu ziyarette İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşme gerçekleştirecekti.

Sunak, havalimanında yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım. Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ardından İsrail’e gerçekleştirilen bu ziyaretler, bölgedeki çatışmaların tırmanmaması ve barışçıl çözümler bulunması amacıyla yapıldı.

Dışişleri Bakanı James Cleverly ise ilerleyen günlerde Mısır, Türkiye ve Katar’ı ziyaret ederek bölgedeki barışçıl çözümler için görüşmeler gerçekleştirecek ve insani yardımın sağlanması ile İngiliz vatandaşlarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunacak.