Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin dördüncü mobil operatörü Starlink olacak

Starlink, yeni bir özellik

Starlink, yeni bir özellik olan “Direct to Cell” ile baz istasyonlarına alternatif bir internet bağlantısı sunmayı planlıyor.

Elon Musk‘ın sahibi olduğu Starlink, uzaydan dünyaya internet hizmeti sağlayan bir girişimdir ve 2020 yılında başlatılmıştır. Gittikçe daha fazla ülkede hizmet vermektedir ve Direct to Cell özelliği ile büyük bir sıçrama yapmaya hazırlanmaktadır.

Direct to Cell, dünya genelinde LTE destekleyen telefonlara kesintisiz bir şekilde metin, ses ve verilere erişim sağlayan bir özellik sunmayı hedeflemektedir.

Bu yeni işlev, dünyanın neresinde olursanız olun, gökyüzünü görebildiğiniz sürece iletişim kurmanıza imkan tanıyacak. Direct to Cell özelliği için Starlink uyduları kullanılacak ve bu uydular SpaceX’in Falcon 9 roketleri ile uzaya fırlatılacak.

Direct to Cell özelliği kademeli olarak kullanıma açılacak. Şirketin web sitesine göre, 2024 yılında metin mesajları, 2025 yılında sesli görüşmeler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) desteği sunulacak. Bu yeni özellik, telefon sinyalinin olmadığı veya zayıf olduğu yerlerde iletişim sorunlarını çözmeye yardımcı olacak.

Türkiye’de de Starlink’in hizmete girmesi bekleniyor.

Son zamanlarda SpaceX ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri Türkiye’de Starlink hizmetinin kullanıma sunulması konusunda görüşmeler yapmıştır. Henüz resmi bir duyuru olmasa da yakın gelecekte önemli gelişmelerin yaşanması beklenmektedir.