Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Murat Dağı’nda altın aranmasıyla ilgili yeni gelişme

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı’nda altın madeni arama çalışmasına ilişkin yeni hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu “olumsuz” olarak sonuçlandı.

İlçeye bağlı Karaağaç köyü sınırlarındaki 510 hektarlık alanda altın aranması için verilen ÇED raporunun, 3 yıl önce Kütahya İdare Mahkemesince iptal edilmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni ÇED raporu hazırladı.

ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan incelemede, komisyon üyesi olan Gediz Belediye Başkanlığının projenin su toplama havzasında olduğu ve su kaynaklarına zarar vereceği, bölgenin turizm potansiyelini etkileyeceği, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin olumsuz etkileneceği yönünde görüşü dikkate alındı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün de Kütahya Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalan kısımlarda madencilik faaliyetlerinin yürütülmesinin, bölgede yürütülen turizm amaçlı faaliyetleri ve çalışmaları olumsuz etkileyeceği yönünde görüş bildirmesi üzerine bakanlık ÇED raporuna “olumsuz” kararı verdi.

Kütahya Murat Dağı'nda altın aranmasıyla ilgili yeni gelişme

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ.

1 2 3 7