Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memurların fazla mesai ücretlerine zam geliyor

Memurların saat başına fazla

Memurların saat başına fazla mesai ücretleri, 2024 yılında yüzde 87 artışla 10 lira 10 kuruşa yükselecek.

Bakanlıkların özel kalem personelleri ile üst birim yöneticilerine ise saat başına 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Yurtlarda çalışan personelden, fazla çalışmaları karşılığında izin verilmeyenler için saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme yapılacak.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline ise saat başına 17 lira 20 kuruş ödenecek.

Yurt içi gündelikler de yeniden belirlendi; TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 500 lira olacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları ile Kamu Başdenetçisinin yurt içi gündeliği 480 lira olacak.

Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için yurt içi gündelik tutarı 465 lira, en alt kademedeki memur içinse 400 lira olacak.