Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli boksör Emir, Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı hedefliyor

21 yaşındaki milli boksör

21 yaşındaki milli boksör Emir Büyükdağ, boksa babasının yönlendirmesiyle 8 yaşında başladı.

Kariyerinde farklı kategorilerde 12 Türkiye şampiyonluğu bulunuyor ve milli takım forması giyerek birçok başarı elde etti. Üst minikler kategorisinde Avrupa ikinciliği, 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve Üniversitelerarası Dünya Boks Şampiyonası’nda üçüncülükler elde etti.

Şu anda Karadağ’da yapılacak olan 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Emir, Türkiye Boks Federasyonu’nun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi’nde yoğun bir şekilde çalışıyor ve bu şampiyonadan altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Boksa babasının etkisiyle başlamış olan Emir, babasının bir boksör olduğunu ancak sakatlık nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını söylüyor. Boks kariyerine babasının izinden giderek başladı ve hedefi olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek ve altın madalya kazanmak.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’nde eğitim alıyor ve aynı zamanda öğretim görevlisi olma amacı taşıyor. Emir ve takım arkadaşları, mental ve fiziksel olarak kendilerini şampiyonaya hazırlıyorlar. Türkiye’de kazanılmamış altın madalyayı getirmek, onun en büyük hedeflerinden biri.