Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Başkonsolosluğu önünde olaylı protesto

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik İsrail hava saldırısının ardından Türkiye genelinde binlerce kişi sokaklara çıktı.

İstanbul’daki protestolar sırasında polise saldıran 5 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi de hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sonucunda en az 500 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi yaralandı. Bu saldırı dünya genelinde büyük tepki topladı ve Türkiye’de birçok ilde protesto gösterileri düzenlendi.

İstanbul’da, İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar saldırıyı kınadılar. Ancak protestolar sırasında bir grup gösterici, konsolosluk binasına girmeye çalıştı, emniyet güçlerine, çevredeki binalara, konsolosluğa taş, sopa, meşale ve havai fişeklerle saldırdı.

İstanbul Valiliği, bu olaylar sırasında 5 kişinin polise saldırdığını tespit ederek gözaltına alındığını ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, protesto gösterileri sırasında 43 polis memuru ve toplam 63 vatandaşın yaralandığı kaydedildi. Valilik, İsrail’in sivillere yönelik bombardımanlarına tepki gösteren vatandaşlardan, telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmalarını rica etti.