Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 150,38 puan düşerek yüzde 1,85 oranında değer kaybıyla 7.964,63 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,96 düşerken, holding endeksi yüzde 1,75 oranında azaldı. Tüm sektör endeksleri gerilerken, inşaat sektörü yüzde 2,73’lük kaybıyla en fazla düşen sektör oldu.

Dün, Borsa İstanbul’da yükseliş gösteren BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,27 oranında artışla 8.115,01 puandan tamamlamıştı.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarında, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından risk algısının arttığını, aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecekteki para politikalarına yönelik belirsizliklerin arttığını ifade ettiler.

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısının ardından 500 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı dünya çapında büyük tepkilere yol açtı ve İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bölgelere yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatlarını etkiliyor.

Ayrıca, ABD’de açıklanan perakende satışların beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen, enflasyon endişeleri hala güçlü bir şekilde devam ediyor.

Artan enflasyon endişeleri, Fed’in gelecekteki adımlarına yönelik fiyatlamaları da etkilemeye devam ediyor. Fed, politika faizini gelecek ay muhtemelen sabit tutacak, ancak aralık ve ocak toplantılarında faiz artırımı olasılığı artıyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında Avro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Fed’in Bej Kitap Raporu ile birlikte İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının izleneceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.950 ve 7.820 seviyelerinin destek, 8.200 puanın ise direnç olarak gözlemlendiğini eklediler.