Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı öğrencinin Cahit Arf deseni tescillendi

Kütahya’da lise öğrencisinin çizdiği

Kütahya’da lise öğrencisinin çizdiği Cahit Arf deseni, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı.

Nafi Güral Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Vedat Berat Sinan, ülke genelinde düzenlenen Cahit Arf matematik çağrısına çizdiği desenle katıldı.

Sinan, Cahit Arf’in disiplinler arası ilişkisinden yola çıkarak yaptığı Arf deseni ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaptı.

Deseni çizme ve süreci Ekspres Haber’e anlatan Sinan, yapılan çağrıya sembol tasarlama ile katılmak için karar verdiğini ve öğretmenlerinin teşviki ile katıldığını söyledi.

“CAHİT ARF’İN HALKALAR TEORİSİNİ KULLANMAYA ÇALIŞTIM”

Deseni yaklaşık bir gün içinde çizdiğini aktaran Sinan, “Çizim aşaması olarak çok zor bir şey değil ama anlattıkları açısından çok derin bir eser olduğunu düşünüyorum. Cahit Arf’in halka teorimini kullanmaya çalıştım. Cahit Arf’in baş harfi olan C’yi eserimde çalıştım. Bir de Cahit Arf Matematikçi olduğu için bir harf yerine daha çok bir sayıyı kullanarak bunu resimlemeye çalıştım. Bir sayının üstünde gerçekleştirdim bunları. Beş sayısını kullandım.” ifadelerini kullandı.

 

“DESENİMİN TESCİLLENMESİ MUTLULUK VERİCİ”

Tescil sürecinin uzun sürdüğünü bildiren Sinan, ama beklediği sonuca ulaştığını kaydetti.

Deseninin Türk Patent Kurumu tarafından tescillendiğini dile getiren Sinan, “Tescil olduğu için mutluyum, sevinçliyim. Tasarımımın boşa gitmemiş olduğu için gayet mutluyum. Bu alanda ilerlemeyi düşünüyorum, tasarım, çizim, grafik alanında, kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.” diye konuştu.

Kütahyalı öğrencinin Cahit Arf deseni tescillendi

Kütahyalı öğrencinin Cahit Arf deseni tescillendi