Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uşak’ta çiftçilere ücretsiz yem tohumu dağıtıldı

Uşak’ta, yenilenebilir enerji santrallerinin

Uşak’ta, yenilenebilir enerji santrallerinin bulunduğu alanda ekimi yapılan yem bitkisi “tritikale”den elde edilen 33 ton tohum, çiftçilere ücretsiz dağıtıldı.

Uşak il genelinde tarım alanlarının verimini artırmaya yönelik atılan adımlardan biri de yenilenebilir enerji santrallerinin bulunduğu bölgelerde yem bitkisi “tritikale” ekiminin yapılması oldu. Aydem Yenilenebilir Enerji şirketi, bu projeyi destekledi ve yaklaşık 170 dekar alana “tritikale” ekimi gerçekleştirdi. Yaz döneminde hasatı yapılan bitkiden elde edilen 33 ton “tritikale” tohumu çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Paşacık köyünde gerçekleştirilen tohum dağıtım programına Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ve köydeki çiftçiler katıldı.

Vali Ergün, yaptığı konuşmada, “İnşallah önümüzdeki yıl bu alanları genişleterek çevre köylerde de yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Önemli olan üretimin artması.” dedi ve Aydem Yenilenebilir Enerji yetkililerine teşekkür etti.