Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kafes operasyonlarında 56 ilde 150 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kafes” operasyonları çerçevesinde suç örgütü üyelerine yönelik önemli bir operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlar 56 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiş ve toplam 150 şüpheli yakalanmıştır.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonların, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 56 ilde gerçekleştiğini belirtti.

Bu operasyonlar, tefecilik, kamu kurumlarına zarar veren nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarına karıştıkları değerlendirilen 367 şüpheliye yönelik yapıldı.

Operasyonlar sonucunda 150 kişi yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen büyük miktarda para, çek ve senet ele geçirildi. İçişleri Bakanı, bu başarılı operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederken, halkın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini ve adaletin sağlanacağını vurguladı.