Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 28,03 puanlık artışla yüzde 0,35’lik bir değer kazancıyla başladı ve 7.962,60 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,27 artarken holding endeksi de yüzde 0,34’lük bir artış kaydetti. Sektörel bazda değerlendirildiğinde, turizm endeksi yüzde 2,53 ile en fazla kazancı elde ederken, menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi yüzde 0,27 değer kaybetti.

Dünkü işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 2,20 oranında değer kaybı yaşayarak 7.934,56 puandan tamamlamıştı. Bugün ise küresel piyasalarda İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili diplomatik gelişmelerin olumlu sonuçlanabileceği umuduyla yatırımcılar daha olumlu bir görünüm sergiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’i ziyaret ederek bu çatışmanın durdurulması için diplomatik adımlar atacağı haberi piyasaları pozitif etkiliyor. Bu gelişmelerle birlikte risk iştahı artıyor ve varlık fiyatlarında yükseliş gözlemleniyor.

Bugün, yurt içinde konut fiyat endeksi verisi açıklanırken, yurt dışında Almanya ve Avro Bölgesi’nde ZEW beklenti endeksleri, ABD’de ise perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi önemli veriler takip edilecek. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili haber akışı da piyasaların yakından izlediği bir konu olarak önemini koruyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde, 7.900 ve 7.820 seviyeleri destek olarak görülüyor, 8.000 ve 8.100 puan ise direnç konumunda bulunuyor.