Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da anne babalar dikkat, burun tıkanıklığı deyip geçmeyin!

Eğitim öğretimin başlaması gribal

Eğitim öğretimin başlaması gribal enfeksiyonları da beraberinde getirdi. Grip nedeniyle geçmeyen burun tıkanıklığı işitme kaybına da yol açabiliyor.

Okulların açılmasıyla birlikte özellikle çocuklarda gribal salgın arttı.

Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Fuat Bahadır Günay, griplerin neden olduğu ve işitme kaybına kadar uzanabilen kulak iltihaplarına dikkat çekti.

Gribal salgınlardan dolayı geçmeyen burun tıkanıklığının ardından gelişen akut otit yani kulak zarı iltihapları bu dönemde sık görüldüğünü anlatan Günay, tedavide erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.

Geçmeyen burun akıntılarının işitme problemleri oluşturabildiğini bildiren Günay, bu durumun çocuğun algılamasında, okul başarısında bir problem meydana getirdiğini aktardı.

“ÖĞRETMENLER OKULLARDA FARK EDİYOR”

Hastalığın takip edilerek ilaçlardan sonra gerekiyorsa bir cerrahi müdahalede bulunabileceğini dile getiren Günay, şöyle devam etti:

Bu çocuklarda sık görülen ve bazen de ihmal edilebilen bir konu oluyor. Veliler tarafından bazen fark edilmiyor, duyma problemi. Öğretmenler okulda fark edebiliyor veya okulda yapılan işitme taramalarında sıkıntı çıkabiliyor.Tabii bu konu ihmal edilip cerrahi veya medikal tedaviden sonra geçmeyip cerrahi müdahalede bulunulmazsa çocuğun kulak zarlarında kalıcı kayıplara yol açabiliyor.Bunun için kulakla alakalı ağrı olsun, duyma kaybı olsun, bu tip bir problem yaşadığında hekime başvurulmasını ve takip etmelerini öneririm.