Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’deki ABD vatandaşları tahliye ediliyor

ABD’nin İsrail büyükelçiliği, İsrail’deki

ABD’nin İsrail büyükelçiliği, İsrail’deki ABD vatandaşları ve birinci derece yakınlarını, Filistinli gruplarla çatışmaların ve Lübnan sınırındaki gerginliğin artması nedeniyle ülkeden gemiyle tahliye ediyor.

Bu gelişme sonucunda çok sayıda ABD vatandaşı, erken saatlerde Hayfa Limanı’na geldi ve tahliye işlemi için sıraya girdi. Adları tahliye listesinde bulunanlar, büyükelçilik yetkililerince kimlik ve pasaport kontrolünden geçirilerek limana alındı.

Tahliye listesinde adı bulunmayan kişiler, gemide yer açılmasını beklerken tansiyon yükseldiği bildiriliyor.

Tahliye için bekleyenler arasında 2 bin 500 kişiyi taşıyabilen bir geminin tahliye için beklediği belirtiliyor ve 2 binden fazla kişinin kayıt yaptırdığı ifade ediliyor. Kaynaklar, listede adı olup da gelmeyenler olursa, kayıtlı olmayanların da gemiye alınacağını belirtti.

Tahliye işlemleri tamamlandığında, ABD vatandaşlarını taşıyan geminin Hayfa Limanı’ndan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne doğru hareket edeceği ifade ediliyor.

Tahliye için bekleyen bir ABD vatandaşı olan Adi Mahalel, Hayfa’da doğduğunu, ancak çocukları ve eşiyle New York’ta yaşadığını söyledi.

İsrail ve Gazze’deki gelişmelerden endişe duyduğunu ve bölgede barışın hakim olmasını umut ettiğini belirten Mahalel, tahliye kararının asıl nedeninin, ailesinin yanına New York’a gitmek olduğunu söyledi. Ancak Lübnan sınırından yeni bir cephe açılması durumunda Hayfa’daki durumun daha da kötüleşebileceği endişesini paylaştı.