Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’da “6. Tarhana Festivali”

Muğla‘nın Menteşe ilçesinde düzenlenen

Muğla‘nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 6. Tarhana Festivali’nde, katılımcılara geleneksel bir lezzet olan tarhana çorbası ikram edildi.

Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından tarihi Saburhane Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale katılanlar, kazanlarda pişirilen taze tarhana çorbasının tadını çıkardılar.

Festivalde, geleneksel oyunlar oynandı ve yöresel ürünler sergilendi. Katılımcılara, yöresel lezzetlerin en özgünü olan tarhana çorbası sunuldu.

Platformun Dönem Başkanı Feray Koca, yaptığı konuşmada, Muğla tarhanasının kendileri için büyük bir sembol olduğunu ifade etti. Tarhananın yerel ve doğal ürünlerle bağlantı kurarak yerel üretime değer kattığını belirten Koca, yerel üretimin önemini vurguladı ve geçmişte bu toprakların kalkınmasına katkı sağlayan bir millet olarak bu bilince sahip olduklarını söyledi.

Koca ayrıca, bu yılın kendileri için özel bir yıl olduğunu vurgulayarak, 2022’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlama coşkusu içerisinde olduklarını belirtti. Kendilerinin festivallerinin de bu gururu yaşatmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Koca, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkıda bulunan tüm kahramanların anısına minnettarlıklarını dile getirdi ve 100. yıl kutlamalarını selamladı.

Etkinliğe, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, siyasi parti il ve ilçe başkanları da katıldı.