Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis bu hafta Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili çalışmalar yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Irak ve Suriye’deki Türk askerinin görev süresini uzatma tezkeresini ele alacak.

Haftalık çalışmalarına 17 Ekim Salı günü başlayacak Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanlığı tarafından sunulan tezkere ile Irak ve Suriye’ye asker gönderme süresinin 2 yıl daha uzatılması görüşülecek.

Ayrıca, konutların turizm amaçlı kiralanması ve emeklilere yapılacak 5 bin lira ödeme konusunu içeren bir kanun teklifi de Genel Kurul’un gündeminde olacak.

Bu teklif, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınmasını ve izin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlar ile aynı konutu bir yıl içinde 4 kezden fazla kiraya verenlere 1 milyon lira idari para cezası getirilmesini öngörüyor.

Ayrıca, Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100. yılında potansiyelini harekete geçirerek sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi hedefleyen 12. Kalkınma Planı da Meclis’e sunulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12. Kalkınma Planı hakkında 17 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir sunum yapacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) onaylanmasını kınadı.

Aynı hafta içinde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi de TBMM’ye sunulacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bütçeye ilişkin sunumunu 20 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirecek.

Ayrıca, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nu toplayacak. Salı ve çarşamba günleri, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.