Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı

Gaziantep’te, 6 Şubat tarihinde

Gaziantep’te, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar alan veya yıkılan depremzedeler için kalıcı barınma ihtiyacını giderme çalışmaları devam ediyor.

AFAD İyileştirme Şube Müdürü ve Hak Sahipliği İl Koordinatörü Ahmet Sönmez’e göre, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında toplam 37,885 başvurudan 19,391’i kabul edilmiştir.

Etkilenen ilçelerden Nurdağı ve İslahiye’de kalıcı konutların inşa edilmesi devam ederken, diğer ilçelerde de hak sahipliği başvuruları işleme alınmıştır.

Orta hasarlı ve üstü binalar için hak sahipliği başvuruları değerlendirilmektedir. Sönmez, itiraz başvurularının da kabul edildiğini belirtti ve bu itirazlar üzerine değerlendirmeler yapacaklarını söyledi.

Kalıcı konutlarda hak sahibi olma işlemleri ilçe kaymakamlıklarındaki mahalli hak sahibi komisyonları tarafından yürütülmektedir. Hak sahipliği, bu komisyonların kararlarına göre verilmektedir. İl genelinde 55,925 afetzedeyi etkileyen depremler sonrası, 37,885 kişi başvuruda bulunmuş, bunlardan 19,391 kişi hak sahibi olarak kabul edilmiştir.

Kalıcı konutların inşası ve afetzedelerin konutlarına dönüş işlemleri hızla devam etmektedir.