Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Özhaseki: Dünyanın ısısı, son 150 yıl içerisinde 1,1 derece arttı

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Yeşil Dönüşüm Zirvesi”ne katılarak çevre ve iklim değişikliği konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, yeşil dönüşümün artık bir zorunluluk olduğunu ve bu dönüşümün yasalarla düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca son yıllarda yaşanan sel, yangın, müsilaj ve kuraklık gibi doğal felaketlerin insan faaliyetleri nedeniyle arttığını vurguladı.

Dünyanın ısısının son 150 yıl içinde 1,1 derece arttığını ve bu artışın sürdüğü takdirde gıda krizine yol açabileceğini ifade eden Özhaseki, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca dünyayı kirleten ülkeler arasında Türkiye’nin gerilerde olduğunu ve yüzde 1’ler sınıfında bulunduğunu belirtti. Özhaseki, dünyayı en çok kirleten ülkelerin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ülkeleri, Hindistan ve Çin gibi büyük ekonomiler olduğuna dikkat çekti.

Sıfır atık çalışmaları kapsamında ise Türkiye’nin 7 yılda 45,5 milyon ton atığı ekonomiye kazandırdığını ve bu sayede 43 milyon ağacın kesilmekten kurtulduğunu açıkladı. Ayrıca mavi bayraklı plaj çalışmalarının dünya üçüncüsü olduklarını belirtti. Özhaseki’nin konuşmasının ardından programa katkılarından dolayı plaket verildi.