Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den öldürülen gazeteciler için skandal açıklama

Beyaz Saray, İsrail’in gazetecilere

Beyaz Saray, İsrail’in gazetecilere yönelik araç saldırısı sonucu 1 gazetecinin vefat ettiği ve 5 gazetecinin yaralandığı trajik olaya dair bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Olivia Dalton, ABD Başkanı Joe Biden’ın Philadelphia’daki programı için uçakta bulunan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dalton, Lübnan’ın İsrail sınırındaki saldırılarda Reuters haber ajansının bir kameramanının hayatını kaybettiğini ve Al Jazeera ile AFP muhabirlerinin ciddi şekilde yaralandığını belirtti. Dalton, söz konusu olayın gazetecilik mesleğinin yüksek riskler içerdiğini ve bu olayın bu riski hatırlatıcı bir unsur olduğunu ifade etti.

Yine aynı açıklamada, bir gazetecinin aile üyelerinin çatışma sırasında kaybettiğine de dikkat çekilerek, gazetecilerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları yüksek riskin farkında olduklarını belirtti. Sözcü Yardımcısı Dalton, yaralanan gazetecilere acil şifalar diledi. Olaya dair hatırlatma yapmak amacıyla bu açıklamayı yaptığını belirtti.

Söz konusu olayda, Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırı sonucu Reuters haber ajansına bağlı bir kameramanın hayatını kaybettiği ve 5 gazetecinin de yaralandığı açıklanmıştı.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında ise Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali Cadallah’ın akrabalarından 5 kişi yaşamını yitirmişti.