Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa’da gaz fiyatlarında artış devam ediyor

Avrupa’da doğal gaz fiyatları,

Avrupa’da doğal gaz fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının yol açtığı arz güvenliği endişeleri nedeniyle son bir haftada yüzde 44,7 artarak hızla yükselişini sürdürüyor.

İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından Avrupa’daki doğal gaz fiyatları istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Bugün, fiyatlar yüzde 4,3’lük bir artışla kapanarak yükselişini sürdürdü. Hollanda merkezli TTF (Title Transfer Facility) sanal doğal gaz ticaret noktasındaki kasım vadeli kontratlarda, dün megavatsaat başına 53 avro olan fiyat, bugün 51 avro seviyesinden açıldı ve yüzde 4,3 artışla 55,3 avro seviyesinden kapandı.

Son bir haftada kasım vadeli kontratlarda Avrupa’daki gaz fiyatları yüzde 44,7 oranında arttı.

Bu artış, İsrail’in talebi üzerine ABD’li enerji şirketi Chevron’un Doğu Akdeniz’deki Tamar gaz sahasındaki üretimi durdurmasının arz güvenliği endişelerini artırmasıyla başladı.

Ayrıca, Finlandiya ve Estonya arasındaki doğal gaz akışını sağlayan Balticconnector boru hattında meydana gelen olağandışı basınç düşüşü ve vanaların kapatılması, bu boru hattının 5 ay boyunca onarılacağı açıklamaları da fiyatları yukarıya çekti.

Havanın soğumasıyla Avrupa’da gaz talebinin artmasının beklentisi de fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturdu. Bu nedenle Avrupa’da doğal gaz fiyatlarının gelecekteki seyri dikkatle izleniyor.