Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran sınıra tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor

Hamas’ın “Aksa Tufanı” operasyonuna

Hamas’ın “Aksa Tufanı” operasyonuna İsrail’in saldırılarına karşılık verdiği ve Gazze’ye yönelik saldırıların 6. gününde devam ettiği bir dönemde İran, bölgede önlemlerini artırmıştır.

İran hükümeti, olası bir saldırıya karşı Irak sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatına başlamıştır.

Hamas’ın Kassam Tugayları, “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı bir operasyon başlatmıştır ve İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne saldırmıştır. İran, Gazze’deki saldırılara tepki gösteren ülkelerden biri olarak öne çıkmıştır.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze’deki sivil halka yönelik saldırıların devam etmesi halinde bölgenin yeni bir durumla karşı karşıya kalabileceğini ve İsrail’in Gazze’yi tamamen kuşatma ve sivilleri bombalama gibi savaş suçları işlemesinin karşılıksız kalamayacağını ifade etmiştir.

Abdullahiyan ayrıca İran’ın Filistinli tarafları güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğini ve Siyonist rejime (İsrail’e) karşı yeni bir cephenin açılma ihtimali hakkında konuşulduğunu söylemiştir.

“Diğer direniş safı” ifadesiyle kastedilen Hizbullah gibi gruplar da bu çerçevede düşünülmektedir.

Bölgeden gelen görüntülerde İran’ın olası bir saldırıya karşı Irak sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatı yaptığı gözlemlenmiştir. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin arttığını ve yeni bir cephenin açılma olasılığını yükseltebilir.