Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelleyerek, tüketicileri uyardı. Güncellenen liste, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

Sağlık Riski Artıyor

Yeni güncellemeye göre, "kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün" sayısı 109'a, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı ise 703'e yükseldi. Bu durum, gıda güvenliğinin sağlanması adına önemli bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Kütahya Belediyesi kafelerin bulunduğu caddeyi Barlar Sokağı mı yapacak?
Kütahya Belediyesi kafelerin bulunduğu caddeyi Barlar Sokağı mı yapacak?
İçeriği Görüntüle

Uygunsuzluklar Belirlendi

Güncellenen listede bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması, kanatlı eti, sakatat ve domuz etinin karıştırılması gibi çeşitli uygunsuzluklar dikkat çekiyor. Ayrıca, gıda kullanımına izin verilmeyen boyaların tespiti, çiğ sütte düşük yağ oranı, soya ve nişasta bulunması gibi durumlar da listede yer aldı.

Tüketiciler Dikkatli Olmalı

Tüketicilerin, gıda alımlarında daha dikkatli olmaları ve güncel listeyi takip etmeleri öneriliyor. Gıda güvenliğinin sağlanması için bu tür ürünlerin tespit edilmesi ve önlenmesi büyük önem taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda sürekli olarak denetim ve güncellemeler yaparak halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA