Kütahya’nın mahalli sanatçıları kimlerdir demiyorum. Çünkü saymakla bitmez. Benim esas anlatmak istediğim, onların Mahalli İdareciler, kurumlar, kuruluşlar ve STK’lar tarafından nasıl değerlendirildikleri…
Rahmetli babam Valilik Yazı İşleri bünyesinde memur olarak çalışırken çok sık giderdim yanına. Sonraları Belediye Başkanlığı binasına da… O zaman duvarlarda mahalli sanatçıların tablolarını, özel cam bölmelerde çini sanatçılarının eserlerini görürdüm. Rahmetli Abdurrahman Karaa Başkanın yanında daima Şair Necati Çağrıcı olurdu.
Daha da yaşım ilerledikçe bu eserlerin Valilik ya da Belediye başkanlığı bütçelerinden satın alındığını öğrendim. Ne kadar güzel… Ne kadar önrmli…
Şimdi Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde olduğumdan, KÜSAD, GÜSED, KÜŞYAD gibi derneklerin de üyesi olduğumdan artık yakinen biliyorum. Bu taboların, çinilerin, heykellerin vb. yapılması gerçekten büyük emek ve maliyet gerektiriyor. Dedik ya, mahalli sanatçılar. Sergi açmaları bile büyük mesele. O nedenle mahalli sanatçıların bu maliyetlerini biraz olsun karşılayabilmeleri için desteğe ihtiyaçları var. İhtiyaçlarının tamamının karşılanması elbette mümkün değil. Ama birazcık destek bile onların sanatlarını icrada bir heyecan yaşamalarına daha bir heveslenmelerine sebep olacaktır.
YORUMLAR