CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da uluslararası çini ve seramik kongresi toplanması ve sektörün içinde bulunduğu sorunların çözümü için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına önerge verdi.
Milletvekili Fazıl Kasap, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yazılı olarak cevaplanması talebiyle verdiği önergesinde 1986 yılında Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi ile 2010 yılında 3. Uluslararası Çini Sempozyumu düzenlenerek Kütahya Çiniciliğinin sorunları ve çözümleri üzerine sektör paydaşları ile bir araya getirilerek Kütahya ve ülkenin tanıtımının yapıldığını hatırlattı.
“ÇİNİ SANATININ İLERLEMESİ İÇİN UYGULAMANIZ VAR MI? Milletvekili Kasap, Bakan Varank’a şu soruları yöneltti: “Kütahya ilinde çinicilik ürünlerinin markalaşma ve pazarlaması ile bölgedeki işletmelerin katma değer, karlılık ve rekabet gücünü artırmak, bölgenin sosyoekonomik gerilemesini yükseltmek amacıyla bakanlık olarak Kütahya’da ‘Milletlerarası Türk Çini ve Seramik Kongresi’ adı altında bir organizasyon düzenlemeyi düşünüyor musunuz? Kütahya’da çinicilik sektörünün tanıtım eksikliğini ve düşük karlılığını gidermek, çinicilik ile ilgili il markasını oluşturmak için bakanlık olarak yaptığınız çalışmalar nelerdir? Kütahya’da bulunan işletmelerin rekabet gücünün artırılması, bölgenin sosyoekonomik ve kültürel açıdan gelişmesine katkı sağlanması ve Kütahya çini ve seramik sanatının ilerlemesi ile sanatsal faaliyetlere destek vermek ve buna bağlı olarak sanatçıların verimlerini arttırmak için teşvik, hibe, vergi indirimi gibi bu sektöre yönelik bir uygulamanız var mıdır? Kütahya çini ve seramik sanatı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bakanlığınız arasında yapmış olduğunuz ortak bir çalışma var mıdır?”