DPÜ’de yürütülen “Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması” projesi kapsamında sağlık, beslenme, tarım-hayvancılık ve endüstriyel üretim alanlarında geleneksel bilgiler koruma altına alınacak.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücülüğünü yaptığı Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması başlıklı proje, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DESTEKLEYECEK
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücüsü olduğu ve Kütahya ilinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması başlıklı proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. Projeyle Kütahya halkının doğal biyolojik kaynaklardan faydalanarak geliştirdiği ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere ilişkin bilgilerin derlenmesi ve geleneksel bilgi veri sistemi oluşturulması hedefleniyor.
AR-GE FAALİYETLERİ İÇİN VERİ VE BİLGİ SAĞLANMIŞ OLACAK
Sağlık, beslenme, tarım-hayvancılık ve endüstriyel üretim alanlarında geleneksel bilgilerin koruma altına alınacağı projenin sonucunda, Kütahya’nın biyolojik çeşitliliğine dayalı geleneksel bilgiler kullanılarak, ürünlerin patentinin yabancılar tarafından alınması önlenebilecek ve geleneksel bilgilere dayalı katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için veri ve bilgi sağlanmış olacak.