Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da Cemevi yakında hizmete girecek

Hacı Bektaş-i Veli Kültür

Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği tarafından Kütahya Merkez Hacı Bektaş-i Veli Cemevi bahçesinde Hıdırellez Şenliği ve Hızır Cemi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Vali Vekili Aydın Börü, Evliya Çelebi Mahallesi’nde inşa edilen cemevinin yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği’nin organize ettiği Hıdırellez Şenliği, Evliya Çelebi Mahallesi Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği binasının bahçesinde düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Semah gösterisi ve söylenen türkülerin ardından çocuklar için yarışmalar düzenlendi. Edilen dua ve iyi niyet dilekleriyle devam eden şenlikte Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği tarafından organizasyonda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.

 width=

“KÜTAHYA’DA BİRLİK BERABERLİK HÂKİM”

Etkinlikte konuşan Vali Vekili Aydın Börü, Kütahya’nın en sevdiği yönlerinden birinin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu bir yer olması olduğunu söyledi. Börü, Kültür ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen Millî Birlik ve Beraberlik çalışması kapsamında Evliya Çelebi Mahallesi’nde inşa edilen Kütahya Merkez Hacı Bektaş-i Veli Cemevinin yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti.

“TÜRKİYE’NİN EN MODERN PARKI YAPACAĞIZ”

Programa katılan Belediye Başkanı Alim Işık ise: “Niyazi başkanımız bize gelip buranın yerini istediğinde o bölgeyi Türk kültürünün merkezi yapacağımı söyledim. Cemevi de bu kültürün bir öğesi, hayırlı olsun dedik ve 3 dönüm yeri verdik. Valimiz başta olmak üzere derneklerimiz ve hayırseverlerimizin katkısıyla bu güzel mekânı şehrimize kazandırdılar. Kendilerinden ve ekibinden Allah razı olsun. Güzel bir mekândayız şimdi ve inşallah yakında açılışını yapacağız. Arka taraftaki alan da bizim Bayraktepe projemiz kapsamında ihalesini yapıp imalatına başladığımız ve gerçekten bir Türk evladının buraya geldiğinde iyi ki bu milletin evladıyım diyeceği, Orhun anıtlarından cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarına kadar, ay yıldızlı Türk Bayrağımız, 16 Türk devletinin bayrakları ve kurucuları yer alacak. Türkiye’de ilk kez oraya dikildiğinde karekod ile bulunduğu öğenin geçmişine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir sistemle Türkiye’nin en modern parkı yapacağız burayı. Dolayısıyla cemevimizle Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği binamızla ve Bayraktepe projemizle bütünleşen bu Türk yurdunun Türk beldesine de sizler de vesile olduğunuz ve katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Günümüz hayırlı olsun, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 width=

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Adana Demirspor'un eski teknik direktörü
Sıradaki Haber Vincenzo Montella vergi rekortmeni oldu